Tuesday, 16 February 2021

Cerita hari Ahad pulak

 Semalam ada seketul ayam tandoori tak habis, jadi paginya, buat nasi goreng ayam tandoori.


Saya tak riadah pun hari Ahad. Entah, mood malas campur rasa nak rehat.

Lepas tu, untuk hidangan tengahari dan malam, kami foodpanda je. Order keepci.


Selain set biasa ayam hot and spicy dan cheezy wedges, kelihatan dalam gambar di atas adalah durian ball. Sedap, wei! Saya suka durian balls tu. đŸ˜‹


Ada order ayam golden butter cereal, nak merasa. Sedap! Saya suka perasa ni lagi, banding ayam hot and spicy biasa. Bau wangi, rasa sedap!

Onion ring juga pertama kali cuba, selain durian balls. Pun sedap! 

Alhamdulillah.
Makan je kerja hari Ahad lepas, tak bersenam pun. Hehe...

Jumpa lagi.

8 comments:

  1. Haah saya suka golden butter cereal. Tidak terlalu masin berbanding yang biasa. Rasa lemak. Memang makan lebih satu bahagian ayam dengan mudah.

    ReplyDelete
  2. Aduhai... durian balls & union rings tu my fav too! Sedapkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap! Tapi 5 biji je, tak puas. Hehe.. nafsu makan besar.

      Delete
  3. dah lama tak makan kfc ni, tgk akak punya gambar ni rasa mcm perlu beli !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila beli, limited time only, ayam golden butter cereal tu. Sedap, Atie! :D

      Delete
  4. Tak pernah lagi cuba durian ball. haritu sy order by foodpanda pun dapat kotak macam tu. pelik pulak saya bila kotak KFC dah berubah. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah, kan Fizah. Bagusla jugak, dia tukar-tukar packaging. Yang dulu tu, kotak agak nipis. Kalau order set ayam banyak, masa panas, ayam tu berpeluh, kotak basah.

      Delete