Monday, 1 March 2021

Bulan baru, hari baru. Berusaha!

 Bulan baru hari ni. Setiap 1 haribulan, saya timbang berat.


Saya turun 1 kilo. 😁 Ingat ke, berat naik, sebab saya lantak nasi je. Berat pagi tadi, 56 kg.


Pagi tadi, saya jogging 7 km. 

Lepas tu balik, suami ada belikan nasi dagang untuk sarapan. Blur pula gambar nasi dagang kat atas. Sedap nasinya. πŸ˜‹


Dapat badge di atas, dari aplikasi Strava. Lari 5 km di bulan Mac.


Suami dah selamat masuk hospital 4 petang tadi. Anak sulung takde paper lepas tengahari (anak sulung saya SPM), jadi saya boleh stay sampai lepas asar. Esok, operation dijadualkan pukul 10 pagi. Jadi, mungkin lepas hantar anak sulung untuk paper tengahari, baru saya boleh ke hospital. 


Surau hospital selesa. Ada aircond. Tapi sayang cafe tutup awal, 5 petang. Tapi waktu melawat sampai pukul 7 petang. Lepas suami makan malam, saya pun balik. Sebelum tu, suami makan tak habis, dia takde selera, jadi saya habiskan. Hehe.

Nampak suami saya besor dalam gambar di atas. Tapi dia dah turun 3 kilo, sejak dia accident hari tu. Cian pakcik tu. Susah hati punya pasal.

Ok la.

Jumpa lagi ye. 

20 comments:

  1. Mesti takut hendak menjalani pembedahan.
    Esok berdebar tunggu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye, NA. Memang berdebar-debar. Syukur, semua selamat.

      Delete
  2. Aaahhh yaaa! Bulan baru kan. Kena azam baru hihihiii.
    Moga ceria-ceria saja family Nur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama untuk Amie juga. Semoga ceria dan bahagia selalu. :)

      Delete
  3. Turun 1 kg pun dah cukup happy dah pada saya :)

    Nasi dagang versi putih ye kak Nur. Sedap juga.

    Bila sakit, cepat je susut berat badan tu kan. Semoga dipermudahkan segala urusan. Aaminn..

    Hospital selesa, lega sikit kan rasa hati tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Fizah, nasi dagang tapi nasi putih sebenarnya.
      Amin. Mekasih, Fizah. Betul cakap Fizah.

      Delete
  4. suami dah getting better ke?
    kena operate?
    alhamdulilah ada gak penurunan nya walau 1 kg...
    chaiyokkk!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, Ako. Ye, dia kena operate kakinya.
      Mekasih, Ako.

      Delete
  5. moga dipermudahkan segala urusan..saya nk start jog balik tapi ya ampun malas x leh bincang ahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. MEkasih, anakdenesor. Hehe. kena sarung kasut dan lari je. Bila kita start pikir, macam-macam alasan akan keluar.

      Delete
  6. moga di permudahkan buat suami akak ya

    geram nya nengok nasi dagang tu kak.. akak yg bersenam setiap hari pun sebulan 1 kg turun, kadang pelik dengan orang yang claim produknya boleh turunkan 5kg seminggu ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin. Mekasih, Dana.
      Tipu la tu, Dana. Kalau betul pun, nanti boleh rosakkan hati la, buah pinggang la, atau kacau sistem tiroid. Jauhkan la produk macam tu.

      Delete
  7. mcm mnaaaa berat nak naik klu berkm lagi tiap hari eheheeh....
    moga hubby akak cepat sembuh, amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Exercise cuma 30 percent, Atie, jaga makan yang 70 percent. Boleh jadi juga sebab susah hati. Muhhahaha...
      Amin. Mekasih, Atie.

      Delete
  8. sampai ke sini kita scroll kak nak tahu sebab apa suami akak bersimen kaki. maaf sebab tak blogwalking hari-hari. kena masukkan blog akak dalam bloglist ni. cerita akak semua best2. keep running kak!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Mekasih ye, Alien Oren, sebab sudi baca. Suami akak jatuh motor, tak boleh jalan secara normal. Ye ke? Akak tak reti tulis benda best, apa yang akak tau, lari je, dan cerita family akak. Thank u, ye. Take care, Alien Oren.

      Delete
  9. semoga sembuh seperti sediakala..

    ReplyDelete