Wednesday, 10 March 2021

Larian sakit perut

 Hari ni, anak sulung ada paper Matematik Tambahan pula. Jadi, pergi jogging agak lewat. Hantar dia ke sekolah dulu.


Sempat 8 km hari ni. Masa tengah buat regangan lepas jogging, tiba-tiba rasa sakit perut, nak melabur. Terus masuk kereta, balik rumah. Hajat nak pergi Tesco lagi, lepas jogging, tapi nampaknya, balik rumah dulu. Nasib baik sempat. Kelakar tau, bawa kereta sambil sakit perut. Hanya orang yang pernah merasainya sahaja yang tahu. 😄

Saya keluar lepas ambil anak sulung dari sekolah. Pergi hospital, ambil dara  darah. Minggu depan, ada appoinment doktor. Rutin check saja.

Lepas settle di hospital, baru saya ke Tesco, cari ikan. Lauk pakcik pantang. Gambar di atas, masa di Tesco.

Dari hasil larian pagi tadi, saya dapat badge berikut dari aplikasi Garmin Connect.


Sudah melepasi 50 batu atau 80.5 km berlari di bulan Mac. Alhamdulillah. Syukur atas nikmat berlari Allah bagi.

Lepas shopping, singgah keepci. Tapau ayam. 


Ada jerawat besor di dahi. Bila bendera jepun nak naik, berebut-rebut jerawat nak keluor. Nasib baik pakai mask, nampak ok sikit. Bila buka mask, boleh nampak, sana jerawat, sini jerawat. Hehe... walaupun dah remaja purba, tapi masih ada sedikit hormon remaja dalam diri (ayat penyedap hati). 

Baiklah, apa projek korang hari ni?

Jumpa lagi ye.

18 comments:

  1. Haha saya pun kemaskini tulisan pasal KFC.
    Ada sedih hari ini, ada orang guna emel saya untuk Shopee. Harap tiada mudarat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la dia. Sama post semalam, pasal Kfc. Guna email? NA ada connect apa-apa bank account dengan shopee tak? Bahaya juga. Saya harap, semua selamat, NA.

      Delete
  2. hye hye hye... saya mmg tak boleh lari lari ni... tak ngam ngan jiwa. kalau jalan2 pusing2 trek saya ok. heheh ada juga guna beberapa apps sebagai pembakar semangat utk bersenam dgn berjalan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, gitu. Bagus tu, guna apps, boleh keep track mileage berjalan. Happy walking, Semut Senyum. :)

      Delete
  3. wah anak sulung Nur dah besar panjang ye?
    syiok ar ... senang umur muda2 dah ada anak besar panjang heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye, yang sulung umur 18 tahun Ako.
      Saya dah tua, tahun ni, umur saya 43 tahun. :)

      Delete
    2. Itu ler. Masa Ako ada post entri, SPM tahun 1995, saya perasan, yang kita sebaya. :)

      Delete
  4. Mudah2an along dapat buat paper add math dengan cemerlang.

    ReplyDelete
  5. Tahniah atas pencapaian larian anda :)

    ReplyDelete
  6. Nikmat dapat berlari dan badan sihat. Aduh, sakit perut nak melabur tu memang tak leh tahan selagi tak membuang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Betul tu, lagi-lagi kalau cerry berry, Fizah. Kelam-kabut akak bawa kete. Nasib, sempat sampai rumah.

      Delete
  7. Mudah-mudahan anak Nur cemerlang Add Math.
    Sakit perut dalam perjalanan memang sungguh seksa Nur!
    Dapat bayangkan macamana heheheee!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin. Mekasih, Amie.
      Hehe.. betul, betul. Seksa kan...

      Delete
  8. selalu klu pagi pagi nak p kerja atie sakit perut time driving .. ketuk2 stering juga la haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. ye la time jalan jem, nak gerak ke mana, kan, Atie.

      Delete