Salam Jumaat

April 23, 2021 14 Comments

 11 Ramadhan 1442 Hijrah.

Hujan dari waktu sahur sampai ke subuh. Saya dah nyaris tak pergi jogging. Lebih kurang pukul 6.30 pagi, hujan pun berhenti. Dalam malas-malas tu, turun la jugak. Hehe..


Saya dengan sahabat lari, Ezan.

Tak lama lepas lari, kawan rasa nak buang air. Berlarian kami ke stesen minyak terdekat, cari tandas. Hehe.. Lawak juga. Tak elok tau, tahan, kalau rasa nak buang air kecik. Bahaya. Gitulah lumrah tengah lari. Kadang rasa nak buang air kecik, kadang air besor. Tempat lari pulak, tiada tandas awam. Kena keluar dari route lari sikit, cari tempat nak membuang. Kalau saya sorang, memang saya masuk kereta, balik rumah la, melepas kat rumah. Hehe...

Pagi tadi, sempat lari sejauh 9.16 km. Alhamdulillah. Sejuk cuaca hari ni, sebab awal pagi hujan. Dalam sejuk-sejuk, peluh merecik jugak. Segar rasa badan.

Hari ni, suami dah bagitau awal-awal, kita buka puasa dengan keepci. Hehe... saya suka! Yay! Tak payah masak!

Jumpa lagi, ye. 😊

Nur

Terima kasih, kerana membaca.

14 comments:

  1. Sini panas. Hoho kitorang memang malas masak masa bulan puasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye la kan, NA, saya pun sebenarnya malas juga masak bulan posa.

      Delete
  2. Sini hujan petang, pagi pagi dah panas.
    Wahh makan kepci! Senang hati tak payah fikir nak masak apa kan kak nur hahaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, Atiqah. Paling happy bila suami kata, tak payah masak. ^_^

      Delete
  3. Replies
    1. Sedap, sedap, hingga menjilat jari. Hehe..

      Delete
  4. Syukurlah tandas dibuka di stesen minyak.
    Saya pun sama, rasa tergigil-gigil kalau tahan buang air."
    Bila cuaca sejuk, badan berpeluh-peluh tu tanda sihat. Alhamdulillah. Selamat berjoging Nur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Terima kasih, Amie. :)

      Delete
  5. Waaa.. bulan puasa pun joging.. Hebat. 💪🏼

    ReplyDelete
  6. rajin ya running bulan2 puasa hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la, orang gila lari, Litah. :D
      Tapi lebih kepada terapi minda. Bila dapat lari, rasa release tension dan lebih happy. :)

      Delete
  7. Memang tak elok tahan tahan membuang ni. tapi kalau dah terpaksa nak buat macam mana kan. hihi
    Melepas kat rumah juga yang selesa.

    ReplyDelete