Tolong! Masalah coverage server error (5xx)

June 13, 2021 24 Comments

 Ada tak para pembaca yang saya hormati sekalian, pernah alami masalah yang di-email oleh google search console, tentang server error (5xx)?


Masalah berkaitan dengan server ni, tak tau camana nak selesaikan.

Dahla kita pakai server blogger je pun. Tak pakai domain pun.

Ada masalah dengan theme saya ke?

Plugin terlampau berat ke?

Kalau anda ada idea, sebarang bantuan amatlah saya hargai.

Mekasih.

Nur

Terima kasih, kerana membaca.

24 comments:

  1. Maaf kak nur, tak dapat nak nolong :(

    ReplyDelete
  2. Nur, cuba klik di sini:
    https://qwords.com/blog/mengatasi-500-internal-server-error/
    Saya pun tak berapa celik dunia IT, mana tahu blog link itu dapat membantu Nur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, bagi link tu, Amie.
      Sedikit-sebanyak dia bagi saya lebih paham tentang masalah coverage tu.

      Delete
  3. alamak.. tak pernah alami lagi..

    ReplyDelete
  4. Byk kali je kena.. Setiap kali cuba fix mmg x berjaya.. Lama2 mls nak layan da.. Selagi bole menaip.. Bole. Membaca bole membals.. Kita abaikan je isu tu ��

    ReplyDelete
    Replies
    1. You are absolutely correct, my pren! Hehe.. memang tak bole fix pun. Sebab masalah server, kot. Ada jugak blogger hadapi benda sama cam saya. Thank u, Ako.

      Delete
  5. Saya lagilah tak tahu. Tahu menulis saja

    ReplyDelete
  6. Saya masalah apa entah pun tidak dapat selesaikan. Malas nak godek kod kang terus tidak keluar blog di internet.
    Selamat mencuba yang Puan Amie beri.

    ReplyDelete
  7. dana lagi lah tak tau kak oi... harap ada pakar yang boleh membantu

    ReplyDelete
  8. semoga dah pulih..tak dapat tolong sbb teman pun x tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengah tunggu google nilai semula error ni.
      Hehe.. takpe, takpe. Benda kecik je pun.

      Delete
  9. Alamak, tak tahu pulak error ni kak. Banyak juga error dalam google console sy biarkan je. Plugin untuk wordpress kalau tak silap. blogspot tak pasti ada plugin ke tidak, widget biasanya. Kurang arif pulak. Ampunnn kak Nur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itula kan, Fizah. Akak pun rasa macam malas nak layan. Lagi-lagi benda kita tak boleh fix. Takpe, Fizah. Mekasih, tau, bagi pendapat.

      Delete
  10. Baru je kena semalam. Bila cari info lasal ni, ada yang kata tak payah layan. Next time akan hilang sendiri masalah ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah, ramai juga kata, suruh ignore je. Mekasih, Bola Katok.

      Delete